Myanmar

Bezoek aan Intirio 2016


Wij maken niet enkel tripjes naar verre landen, ook in Belgie is veel te zien. Deze keer trokken wij er op uit om de aankomende lente en zomer interieur trends te bekijken op Intirio in Gent. Vooral de trends in stoffen, gordijnen en wandbekleding worden goed vertegenwoordigd op deze kleine beurs. Je kunt Intirio natuurlijk niet vergelijken met M&O in Parijs of Ambiente in Frankfurt, maar op deze knusse beurs komen we ook een paar interieur trends tegen voor Belgie dit jaar. Wij gingen eens kijken welke trends van de grote beurzen ook komen overwaaien naar Belgie.

 

Eén van de trends dit jaar op M&O waren de kleuren roze en blauw, van pastel tinten tot zwaar gesatureerde schakeringen. Dit zien we ook goed vertegenwoordigd op Intirio. Veel stands showcasen deze kleuren in combinatie met neutrale kleuren grijs of beige. Deze winter was een blauwachtig grijs dé neutrale kleur in interieurs, maar komend voorjaar en zomer is grijs de belangrijkste neutrale kleur in combinatie met pastel kleuren, voor weinig contrast, of opvallende gesatureerde kleuren, voor de focus in het interieur.

Stoffen en Meubel van Aristide - Intirio 2016Cushions and Pillows Dutch Decor Collection 2016 - Intirio 2016

De opvallende accenten in stoffen zitten dit voorjaar in warm koper en andere metallic weefsels. Deze accenten vinden we vooral terug in kussens of decoraties. Deze glimmende kleuren vrolijken de zachte en laag-contrast interiers een beetje op en combineren erg goed met Landelijke en Natuur Houten interieurs. We hebben ten slotte wel genoeg van de donkere winter dagen!

 

Als wij goed rondkijken, valt het vele grof linnen en decadent glimmende zijden gordijnen en kussens op. Ook hier zijn er vooral zacht beige en grijs, warm roze, zacht blauw en koperkleuren te zien.

 

Populair bij de wand bekleding zijn opplak wanden met onbewerkte houten ‘tegeltjes’. Ook het hout doet mee met de trend van zachte, naturel kleuren. Je kan met de lichtgewicht paneeltjes je muur bekleden of zelfs meubulair.

 

Trends zoals 'Wild' of 'Geometrisch' van M&O zien we niet echt op Intirio. Misschien is deze beurs te klein of te specifiek daarvoor. Desalniettemin, dit voorjaar blijft grijs dé neutrale kleur in Belgische interieur trends en kunnen wij onze interieurs opvrolijken met blauwe, roze of koperkleurige stoffen. 

 

Groet, The Silk Road Collection team

Tradingpartners-silkroad.com maakt gebruik van cookies om de bezoekervaringen van bezoekers te verbeteren. We houden geen persoonlijke gegevens bij of delen onze informatie niet met andere services. Door verder te gaan met uw navigatie, accepteert u dit gebruik.

Ik accepteer

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwigheden, promoties en aanbiedingen.
Door in te schrijven ga je akkoord met ons Privacybeleid.email