Myanmar

Zet de bloemetjes buiten!

De lente is eindelijk hier !

Nu de zon steeds meer tevoorschijn komt, wordt het tijd om onze aandacht te richten buitenshuis op de inrichting en decoratie van onze tuinen en terrassen. Her en der verschijnt de bloesem, maar nog niet alle nieuwe blaadjes zijn al uitgekomen. Wij besloten om bloemen te planten zodat we alvast in de vrolijke zomersfeer terecht komen !

Sommige tuinen hebben niet veel plek om elke lente nieuwe bloemen te planten, maar op een terras is meestal wel plek voor nieuw groen. Afgelopen winter hadden we meerdere oude Chinese potten gebruikt als binnendecoratie in de woonkamer en de keuken, maar nu het weer beter wordt, zijn we van plan ze meer naar buiten te nemen als prachtige bloempotten !

Het resultaat, zoals je hieronder op de foto’s ziet,  is een huis en tuin die helemaal opleven !

Oude grijze Chinese potten met planten, kruiden en bloemen Oude grijze bakken met bloemen langs de vijver Oude grijze Chinese pot met bloem

De landelijke gewoven mand werd eerst gebruikt om kranten in te bewaren. Nu hebben de margrietjes een sobere mand omgetoverd in een elegante bloemenschikking!

Madeliefjes in een oude landelijke gewoven mand

Door oude, verweerde potten te gebruiken als vaas om felgekleurde snijbloemen in te zetten, krijgen we een mooi contrast waardoor de pot en bloemen elkaar versterken in levendigheid en niet een goedkope of tijdelijke decoratie in huis.

Rode tulpen in een oude zwarte Chinese bloem pot

De bloemen en planten zien er geweldig uit in combinatie met de sobere oude potten. Aangezien het terras van blauw hardsteen is en de raamkozijnen wit zijn geschilderd, hebben we gekozen voor stoere grijze potten langs het terras en zwarte potten voor op de tafel. De geglazuurde potten waren het leukst met snijbloemen, terwijl de grijze, ongeglazuurde het mooist waren met potplanten. De gewoven manden waren een verrassing met die schattige madeliefjes!

Landelijke gewoven manden met bloemen Grote oude grijze groene pot met plant

Maar de lente is pas begonnen en er zijn nog zo veel verschillende soorten oude potten te combineren met groen. Misschien gebruiken we wel een turquoise gemberpot voor takjes bloesem of een oude, witte pot voor een klein rozenstruikje? Inspiratie genoeg!

Grijze bloembakken bij vijver

Uit je creativiteit en bedenk hoe jij de lente binnenhaalt in huis en tuin!

Tradingpartners-silkroad.com maakt gebruik van cookies om de bezoekervaringen van bezoekers te verbeteren. We houden geen persoonlijke gegevens bij of delen onze informatie niet met andere services. Door verder te gaan met uw navigatie, accepteert u dit gebruik.

Ik accepteer

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwigheden, promoties en aanbiedingen.
Door in te schrijven ga je akkoord met ons Privacybeleid.email